How to: Contour & Highlight

Glede na to, da contouring & higlighting oziroma senčenje in osvetljevanje s čimer si spreminjamo obrazne poteze po letu dni še kar eden izmed najpopularnejših trendov in ga ni izrinil niti strobing oziroma pretirano osvetljevanje sem se odločila, da vam ta trend malo boljše predstavim. Načinov za senčenje in osvetljevanje obraza je več, nekateri pravijo, da le tega moramo prilagajati obliki obraza. Nekateri za senčenje in osvetljevanje uporabljajo kremne oziroma tekoče produkte, spet nekateri pa samo bronzer in osvetljevalec v prahu ali kamnu, lahko pa tudi kombinacijo obojega. Sama se raje poslužujem bronzerjev in osvetljevalcev v kamnu, ker sem z njimi bolj natančna, vendar vsak po svoje.

Obraz senčimo na tistih predelih, kjer bi nas naravno najhitreje prijelo sonce, to so torej ličnice, čelo in nos. Osvetljujemo pa tam, kjer želimo, da se svetloba odbija od našega obraza, to je nad lično kostjo, nad ustnicami, na bradi in nad obrvmi oziroma na sencih.

Najprej vedno začnem na lični kosti, ki jo vidite ko se nasmejite. Točno po tej kosti naj poteka contour linija. Za contour na licih uporabljam Zoeva 109 Luxe Face Paint. Ko izrišete linijo, ki vam ustreza sledi najbolj pomemben korak in sicer zabrisovanje. Brez zabrisovanja bo linija “trda” in bo zgledala umetno, seveda pa je naš namen, da vse izgleda čimbolj naravno. Za zabrisovanje in senčenje po čelu uporabljam Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek. Če imate večje čelo pomeni, da senčite več in sicer od lasišča navzdol. Če imate manjše čelo pa uporabite več osvetljevalca, da čelo optično povečate. Osenčite si lahko tudi nos in sicer linijo potegnete tam, kjer želite da bi vaš nos potekal, nato pa z Beauty Blenderjem ali čopičem zabrišete linijo.

Osvetljevanje načeloma poteka nad ali pod senčenjem. Na licu poteka osvetljevalec nad zasenčenim delom, torej, da tja pade svetloba. Nanesemo ga tudi pod obrv, da le to privzdignemo. Kot sem že prej omenila nad obrvi oziroma na sencih, količina je odvisna od velikosti čela. Vedno ga nanesem tudi nad ustnico, ker zgornja ustnica izgleda večja in po sredini nosa, med zasenčenima deloma nosa.

IMG_1588IMG_1593

IMG_1597IMG_1608IMG_1612IMG_1614IMG_1619Excuse my problematic skin :p

Izdelki, ki jih uporabljam:

  • Sephora bronzing powder
  • Makeup Revolution Vivid Highlighter
  • Makeup Revolution Cream Blush

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s