How different can Beauty Blenders be?

SLO

V prvi objavi o Beauty Blenderjih (tukaj) sem vam objasnila kaj sploh je Beauty Blender in kako se uporablja. Danes pa imam pri sebi 3 različne Beauty Blenderje. Razlikujejo se med seboj po znamki, ceni in bistveno kvaliteti. Nepoznavalec (beri moški) bi rekel, da so enake, vendar niso.

Original Beauty Blender (14.95€)

Originalni Beauty Blender ima velikost jajca. Že preden je namočen v vodo je mehek na otip in lahko stisljiv. Po namakanju pod tekočo vodo se razširi na dve do tri svoje velikosti in ko je ožet in obrisan z njega ne teče voda. Ohrani svojo mehkobo in stisljivost. Ko se z njim nanašajo produkti se le ti ne vpijejo v blender, razen odvečni del. Na obrazu ustvari mehke linije, na nobenem delu ni ne več in ne manj izdelka. Izdelek enakomerno razporedi po koži, brez da bi ustvaril ostre linije. Kar se tiče čiščenja je prepost za očistit. Damo ga pod mlačno vodo in nanj nanesemo losjon ali čistilo za čopiče in delamo rahle krožne gibe navzven. Tudi če ga čistimo z milom se ne napije pene. Po temeljitem čiščenju izgleda kot nov.

Kiko Beauty Blender (7.95€)

Kiko Beauty Blender je malo večji kot jajce in tudi drugačne oblike. Na sredini je rahlo stisnjen potem pa se spet ponovi enaka oblika kot spodaj. Na otik je mehek in stisljiv. Po namakanju pod tekočo vodo se razširi za polovico svoje velikosti. Tudi če ga ožamemo in ga kasneje še enkrat bo na površino silila voda. Ko se z njim nanašajo produkti se le ti delno vpijejo v blender. Ne glede na to ustvari mehke linije in na nobenem delu obraza ne pusti več ali manj izdelka. Kar se tiče čiščenja ne vem, ker sem ga podarila za darilo.

eBay Beauty Blender (1€)

eBay Beauty Blender je manjši kot jajce. Na otip je opazno trši od zgornjih dveh in težko stisljiv. Po namakanju pod tekočo vodo se ne razširi. Ko se z njim nanašajo produkti le te skoraj vse poskra vase, tisto kar pa pusti pa ne raznese lepo, zaradi česar je na enih delih obraza več izdelka kot na drugih. Hkrati zaradi prekomernega vpijanja porabimo ogromno pudra, korektorja,..Kar se tiče čiščenja je tega nemogoče očistit. Kolikorkoli dodaš mila ali čistila za čopiče puder ne gre ven, hkrati pa blender ujame ogromno pene, ki noče ven. Po enkratnem čiščenju že skoraj razpada in je razcefran.

Originalen Beauty Blender je definitivno zmagovalec med temi tremi. Namreč na otip je bolj mehek od Kikotovega in Ebayevega, hkrati pa je tudi bolj stisljiv. Originalen blender se pod vodo napihne za dve do tri svoje velikosti, medtem ko se Kiko samo za polovico, eBayev pa se sploh ne. To da se razširi je praktično, saj tako doseže več mest in omogoča natančnejše blendanje. Po kakovosti nanašanja ne bi rekla, da je prepad med originalnim in Kikotovim, ampak oba prekašata eBayevega. Edina razlika je, da Kikotov potegne vase malo več izdelka kot originalen. Kar se tiče čiščenja lahko primerjam samo originalnega in eBayevega, in sicer originalen se normalno čisti in se ne cefra, medtem ko se eBayev sploh ne da očistit, ker v vsakem primeru v njem ostaneta in puder in pena od čistila pa še razcefra se. Dejstvo je, da ker se ga ne da očistit, da se v njem nahaja več bakterij, kar lahko povzroči tudi mozoljčke.

DSCN1812Beauty Blenderji pred namakanjem v vodi (Kikotov je bil že rahlo moker) –

od leve proti desni Ebay, Kiko, Original

DSCN1821Blenderji po namakanju v vodi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s