Summer Hair Care

Pozdravljene dame! Danes vam bom predstavila bom način nege las v času poletja, ko sem na morju. Vse vemo, da kombinacija morske vode in sonca lase izsuši in razcepi konice. Hkrati pa tudi vsakodnevno pranje las z šamponom uniči lase.

1. Ne uporabljaj šampona vsak dan
Raje si vsakič po kopanju lase splahni z vodo, da spereš vso sol z lasišča. Vsakodnevna uporaba šampona bo lase utrudila in še dodatno uničila.

2. Uporabljaj blag šampon
Bom kar podala primer, sama si lase perem z šamponom proti mastnim lasem, vendar se zavedam, da bi mi ta še dodatno uničil lase. Naj šampon ne vsebuje snovi, ki bi dodatno otežile lase ali v kombinaciji z morsko vodo vzdražile lasišče.

3. Vsak dan uporabljaj regenerator
Vendar ga daj samo na konice, saj se ti bo v nasprotnem primeru lasišče hitro zmastilo. Konice pa bodo ostale navlažene in se bodo manj razcepile.

4. Uporabljaj olje za lase
Olje uporabljaj samo na konicah, da se ti ne bo mastilo lasišče. Nanesi ga na delno osušene ali osušene lase, saj na mokrih laseh nima takšnega učinka, kot na osušenih laseh (voda in olje ne gresta skupaj). Olje bo preprečilo cepljenje konic, saj z uporabo olja lasje ostanejo prožni.

5. Lasje naj se posušijo sami
To je najbolj pomemben korak in sicer na morju si las ne suši s fenom ali drugimi toplotnimi pripomočki, da si le ti odpočijejo. Lase namreč s fenanjem in likanjem uničimo, ker jih izpostavimo veliki vročini. Zato, ko ste na morju pustite, da se vam lasje posušijo na zraku.

Upam, da vam je bila objava všeč in v korist. Se slišimo kmalu.

xoxo,
Tajka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s