How to: Applying liquid foundation

Hi sweethearts! Gorgeous and healthy looking skin is the goal of every girl. Besides of choosing the right shade of foundation is also important how you apply it. This post is going to be just about applying the foundation, because a few weeks ago I have already posted one about choosing the right shade.

SLO
Ta objava bo v nadalje v slovenščini, saj mi pisanje v angleščini vzame kar veliko časa. Predstavila vam bom svoj način nanašanja podlage in kako bo le ta ostala ves dan na svojem mestu. Imam suh tip kože, zato ne zagotavljam, da bo tak način ustrezal vsem.

image

1. Prvi in zelo pomemben korak je, da si obraz umijemo z mlačno vodo in nežnim pilingom ali gelom za obraz. Priporočam Balein nežni piling za občutljivo kožo ali pa gel Yves Rocher za suho kožo. Ko obraz umijemo ga osušimo (ne drgnemo z brisačo, saj lahko razdražimo kožo) in nanesemo tonik, ki bo pomiril kožo.

2. Na obraz nanesite kremo. Če imate suho kožo priporočam hranilno kremo, ki pa jo je potrebno nanesti vsaj nekaj minut pred začetkom nanašanja podlage, da se dobro vpije. Če tega problema nimate potem nanesemo vlažilno kremo.

3. Ko se krema vpije nanesemo primer. Primer bo zamašil pore in preprečil, da vaša podlaga ne bo zgledala popolno.

4. Naslednji korak je nanašanje podlage. Nanesete jo lahko na naslednje načine: s čopiči (flat top kabuki, stippling brush,..), z beautyblenderjem ali s prsti
Ne glede na to kateri način nanašanja uporabljate, zagotovite da bo podlaga dobro zabrisana in vtrga v kožo. Bolj kot bo podlaga zabrisana, bolj naravno boste izgledale. Meni najbolj ustreza da si najprej stisnem podlago na roko in s prstom nanašam pikice po obrazu, ki jih nato zabrišem. S tem preprečim, da bi na obraz nanesla odvečne količine pudra.
image

6. Za prekrivanje nepravilnosti uporabite korektor. Seveda je barv korektorjev malo morje in vsak služi svoji nalogi. Če želite bom o tem tudi pisala.

7. Da podlaga ostane na svojem mestu jo utrdimo s pudrom v kamnu ali z pudrom v prahu. Tukaj lahko uberete dve metodi nanašanja in sicer z gobico, ki je po navadi priložena ali s čopičem. Osebno raje uporabljam čopič, saj s tem preprečim, da bi na kateremkoli delu obraza bilo več pudra, kot na drugem.

8. Zadnji korak je seveda poljuben, lahko pa si naredite še highlighting & contouring in za piko na i nanesete še blush.

Upam, da sem vam z objavo pomagala, seveda pa ima vsaka svoj način ličenja.

XOXO, Tajka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s